Hva er Yield farming

Hva er Yield farming av kryptovaluta?

Yield farming, også kjent som liquidity mining, er en aktivitet i kryptovaluta som gir brukere muligheten til å tjene belønninger ved å låne ut eller plassere sine kryptovalutaer i ulike protokoller eller plattformer på blokkjeden

For å forklare yield farming i praksis kan vi ta Ethereum som et eksempel. Ethereum er en plattform som gjør det mulig å opprette smarte kontrakter, som er programmer som kjører automatisk på Ethereum-nettverket. Disse smarte kontraktene kan inkludere ulike finansielle tjenester som lån, handel og betaling.

Når det gjelder yield farming, vil brukere ofte plassere kryptovalutaen sin i en desentralisert finansprotokoll (DeFi) som Uniswap og Pancakeswap. Disse protokollene gjør det mulig for brukere å plassere kryptovaluta som Ethereum, Binance eller stablecoins som DAI eller USDC, og tjene belønninger i form av kryptovaluta som tokens som representerer andeler i protokollen, eller nye kryptovalutaer som er opprettet spesielt for å belønne brukere som bidrar til likviditet i protokollen.

For eksempel kan en bruker plassere ETH og DAI i Uniswap, som er en desentralisert handelsplattform for Ethereum-baserte kryptovalutaer. Brukeren vil da motta en andel av transaksjonsgebyrene som Uniswap genererer, samt tokens som representerer deres andel av likviditeten i protokollen. Disse tokens kan brukes til å stemme på endringer i protokollen eller byttes til andre kryptovalutaer på børsen.

Det er viktig å merke seg at yield farming er ikke uten risiko, da protokoller kan være sårbare for angrep fra hackere og volatiliteten i kryptovalutamarkedet kan føre til tap. Det er derfor viktig å gjøre grundig undersøkelse før man velger å delta.

Yield farming på Binance smartchain er veldig enkelt, EMP money er veldig populært DeFi produkt som har mange brukere. EMP money fungerer også fint som passiv inntekt.

Yield farming, også kjent som liquidity mining
Yield farming, også kjent som liquidity mining

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...