Hva er mining?

Hva menes med mining?

Vi hører ofte om mining og minere, men hva er mining?

Mining av kryptovaluta er prosessen med å bruke databehandlingsressurser til å verifisere transaksjoner på et blockchain-nettverk og produsere nye enheter av kryptovaluta som belønning for denne aktiviteten.

Når en person sender en kryptotransaksjon, blir denne transaksjonen sendt til et nettverk av datamaskiner som arbeider for å validere og verifisere transaksjonen. Disse datamaskinene bruker avansert databehandlingskraft for å løse komplekse matematiske problemer som er knyttet til transaksjonen.

Når en datamaskin klarer å løse problemet, blir transaksjonen validert, og en ny blokk blir lagt til blockchain-nettverket. Dette gir en belønning i form av kryptovaluta til den som har utført denne arbeidsoppgaven. Dette er hva som kalles mining av kryptovaluta.

Mining av kryptovaluta krever spesialisert datamaskinvare og i noen tilfeller mye energi, og konkurransen om å være den første til å validere transaksjoner og motta belønningen kan være høy. Derfor er det blitt stadig vanskeligere å drive mining av kryptovaluta.

Mining av kryptovaluta er en enkel form for passiv inntekt.

ASIC mining
ASIC mining. På bildet ser du en liten ASIC miner i fra produsenten Goldshell

Det finnes flere forskjellige typer krypto mining, og noen av de vanligste inkluderer:

CPU mining: Dette involverer bruk av CPU (Central Processing Unit) til å utføre beregninger som kreves for å validere transaksjoner og produsere nye blokker på blockchain-nettverket. CPU mining er imidlertid ikke lenger så effektivt som det en gang var, siden ASIC-er og GPU-er har tatt over.

GPU mining: Dette er en mer effektiv form for mining som bruker grafikkprosessorer (GPU-er) til å utføre beregninger. GPU-er kan utføre flere beregninger parallelt enn CPU-er og derfor produsere flere hash per sekund (H/s). Dette gjør det mer effektivt enn CPU-mining.

ASIC mining: Dette er den mest avanserte formen for mining som bruker ASIC-er (Application-Specific Integrated Circuit) som er designet spesielt for å utføre mining-beregninger. Disse enhetene er svært spesialiserte og kan være mye mer effektive enn GPU-er eller CPU-er.

Disk mining: En ny avansert form for mining som krever lite energi. Her bruker man harddiskene til miningoperasjonen, det kreves forholdsvis svært stor harddiskkapasitet.

Cloud mining: Dette involverer leie av mining-kapasitet fra skytjenester som tilbyr slike tjenester. Dette gjør det mulig for brukere å utføre mining uten å måtte kjøpe eller vedlikeholde egen maskinvare.

Mobile mining: Dette er en nyere form for mining som bruker mobile enheter som smarttelefoner til å utføre mining-beregninger. Dette er imidlertid ikke så effektivt som andre former for mining, siden mobiltelefoner har begrensede ressurser og kan overopphetes ved tung bruk.

Ønsker du å lage passiv inntekt på en enkel måte? Se Metfi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...